Een boekhouder voor vrije beroepen vinden

8 minuten leestijd
Laatst bijgewerkt op 08-11-2021

Valt uw zelfstandige onderneming onder vrije beroepen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres om een geschikte boekhouder voor vrije beroepen te vinden. Voor ondernemers van een vrij beroep gelden grotendeels dezelfde regels en verplichtingen als voor iedere andere ondernemer. Zo zal u ook verplicht een overzichtelijke boekhouding bij moeten houden en fiscale zaken regelen. In dit artikel gaan we verder in op wat een boekhouder kan betekenen voor ondernemers die vallen onder vrije beroepen. Daarnaast benoemen we een aantal vrije beroepen waar de boekhouders in ons netwerk veel ervaring mee hebben.

Wat kan een boekhouder voor vrije beroepen betekenen?

Boekhouding is een belangrijke factor van uw onderneming en is één van de factoren die bepaalt hoeveel succes u kan bereiken. Administratie is voor veel ondernemers echter een tijdrovende en complexe klus. Daarom wordt er vaak voor gekozen om de boekhouding uit te laten besteden aan een ervaren boekhouder. 

Het uitbesteden van uw boekhouding heeft meerdere voordelen, denk aan:

  • Professionele uitbesteding verdient zichzelf op den duur terug; als u een goede boekhouder inschakelt dan verdient deze zichzelf terug. Een boekhouder valt namelijk onder de zakelijke kosten die kunnen worden afgetrokken bij de belastingen. Ook weet een deskundig boekhouder waar u eventueel meer geld kunt besparen of waar winkansen voor de onderneming liggen.
  • U hoeft niet alle kennis te hebben omtrent fiscale zaken; uw boekhouder houdt u up-to-date over belangrijke ontwikkelingen en regelgevingen die relevant zijn voor u.
  • Het besparen van tijd; deze tijd kunt u steken in het groeien van uw onderneming.

Vind bij Boekhouderloket.be een boekhouder voor:

Staat uw vrije beroep hier niet tussen? Aarzel niet om contact (info@boekhouderloket.be / +092 98 01 79) met ons op te nemen, wij helpen u graag aan een geschikte match bij u in de buurt. 

Boekhouder voor architect

Heeft u het architectuurdiploma op zak en wilt u aan de slag als zelfstandige? Dan moet u een aantal stappen doorlopen. Naast het inschrijven bij de Orde van Architecten is het belangrijk om een boekhouder te vinden die bij u past. Als architect heeft u een aantal financiële, administratieve en juridische verplichtingen. Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een deskundig boekhouder inschakelt. De boekhouder kan u helpen bij de optimalisatie van uw inkomsten, het kiezen van de juiste juridische vorm (gaat u voor een eenmanszaak of toch voor een vennootschap?) en het openen van een zakelijke rekening. 


Boekhouder architect


Boekhouder voor advocaat

Boekhouder voor advocaat

Het aantal zelfstandige advocaten neemt steeds verder toe in Vlaanderen. Naast het zich bezighouden met uw vakgebied, de advocatuur, komt er nog veel meer bij kijken als zelfstandige. Denk aan het regelen van de administratie, boekhouding en juridische verplichtingen. Vooral het ‘tijdschrijven’ kost bij de administratie van een advocaat veel werk. U moet nauwkeurig uw gewerkte uren registreren. Door een goede boekhouder in te schakelen bespaart u een hoop kostbare tijd. 

Boekhouder voor tandarts

Heeft u het tandheelkunde diploma behaald? Of u nou een eigen praktijk gaat starten of tandheelkundige ingrepen gaat uitvoeren bij een andere praktijk: een correcte administratie is erg belangrijk en zelfs verplicht om te hebben. Om vlot te starten is een boekhouder dus van groot belang. Wij raden u dan ook aan om zo snel mogelijk een deskundig boekhouder in te schakelen. Door een deskundig boekhouder in te huren weet u zeker dat zaken als urenregistraties, administratie en belastingaangiftes soepel zullen verlopen. U wilt graag kunnen leven van uw inkomen uit de tandartsenpraktijk, maar ook daarna kunt u regelingen vastleggen om uw inkomen te blijven verzekeren (bijv. via pensioenopbouw). Een boekhouder neemt dit papierwerk van u over zodat u zich op de groei van uw praktijk kunt focussen.


Boekhouder tandarts


Boekhouder voor psycholoog

Boekhouder voor psycholoog

Bent u gestart als freelance psycholoog of bent u van plan om op korte termijn te gaan starten als zelfstandig psycholoog? Er komen een aantal dingen bij kijken als ondernemer. Zo is het van belang om een geordende administratie op te zetten en de btw-aangiftes op tijd te regelen. Voor een gezonde onderneming is het daarnaast belangrijk dat declaraties op een heldere manier worden opgesteld. Veel startende psychologen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen met zoeken. Wij raden u aan om via onze gratis dienst een zoektocht te starten naar een geschikte boekhouder. Wij hebben altijd een boekhouder met ervaring in uw branche bij u in de buurt beschikbaar. Onze deskundige boekhouders helpen u graag bij het opstarten van een eigen zaak. 

Boekhouder voor osteopaat

Gaat u als zelfstandige osteopaat aan de slag in een medisch centrum? Of gaat u zelf een osteopathie praktijk beginnen? Dan is het belangrijk dat u een goede boekhouder in de arm neemt. En moet u als freelance osteopaat nu wel of geen btw verrekenen? Deze vraag horen boekhouders voor osteopaten vaak terug. Geneeskundige diensten die aan de mens worden verricht zijn in veel gevallen namelijk vrijgesteld van btw. Onze deskundig boekhouders kunnen u adviseren van de laatste fiscale regelingen waarmee u voordeel kunt halen wat betreft de belasting. Bespaar een hoop tijd en laat het administratief werk uitbesteden aan een boekhouder voor osteopaat. 


Boekhouder osteopaat


Boekhouder voor verpleegkundige

Boekhouder voor verpleegkundige

Wilt u ook een continu financieel inzicht op uw onderneming in de zorg? Graag wilt u een samenwerking starten met een boekhouder die uw vakgebied begrijpt en weet met welke activiteiten uw onderneming zich bezighoudt. Wij krijgen veel aanvragen van artsen en zelfstandige verpleegkundigen binnen om een goede administratie te voeren. De boekhouders in ons netwerk hebben reeds ervaring opgedaan binnen de zorgbranche en kunnen u als een ervaren gids alle mogelijkheden uitleggen en kijken waar winst valt te behalen. Onze boekhouders verzorgen graag alle efficiënte financiële en fiscale administratie. Denk hierbij onder andere aan het opstellen van de jaarrekening, het regelen van de salarisadministratie en het doen van belastingaangiftes. 

Boekhouder voor logopedist

Als zelfstandig logopedist besteedt u het liefst zoveel mogelijk tijd met uw cliënten of patiënten door. Ook logopedisten zijn btw-plichtig, wat betekent dat er veel administratief werk en fiscale zaken geregeld moeten worden. Wat verwacht u van uw boekhouder? Vraag vrijblijvend drie offertes aan van boekhouders bij u in de buurt. Onze service is geheel gratis, het enige wat wij van u vragen is om met alle drie de boekhouders of accountantskantoren in gesprek te gaan. U beslist vervolgens zelf of u al dan niet een samenwerking start. 


Boekhouder logopedist


Boekhouder voor kinesitherapeut

Boekhouder voor kinesitherapeut

Starten als kinesitherapeut? Eerst heeft u een visum en erkenning nodig om als kinesitherapeut aan de slag te gaan in België. Daarnaast heeft u een RIVIZ-nummer nodig waarmee uw patiënten een terugbetaling kunnen krijgen van het ziekenfonds. De volgende stap is om een geschikte boekhouder te vinden die u verder op weg helpt. Als zelfstandige ondernemer heeft u iets meer financiële en juridische verantwoordelijkheden en stapelt de administratie zich op. Heeft u de voorkeur voor een eenmanszaak of voor een vennootschap? Of heeft u hulp nodig bij het maken van deze keuze? Wij hebben een geschikte boekhouder met ervaring in uw branche. Als u aan de slag gaat als kinesitherapeut dan is het belangrijk om een goede administratie te voeren en een zakelijke rekening te openen. Ook kunt u als beginnend kinesitherapeut een aantal beroepskosten inbrengen, zoals de telefoniekosten of de kosten van uw auto. Onze deskundig boekhouders helpen en adviseren u graag.

Boekhouder voor notaris

Na een intense opleiding tot notaris begint uw volgende hoofdstuk: u wilt u een notariskantoor openen of starten als zelfstandig notaris. Notariskantoren hebben in vergelijking met gewone ondernemingen een hele reeks extra verplichtingen waaraan zij moeten voldoen. Daarom is het belangrijk om een boekhouder te zoeken die u van deskundig advies voorziet en u verder op weg helpt met de administratieve zaken. Of u nou werkzaam bent in Antwerpen, Hasselt, Brugge of heel ergens anders in Vlaanderen; wij hebben een geschikte boekhouder beschikbaar bij u in de buurt. Onze boekhouders zijn zowel fulltime als parttime inzetbaar, voor de gehele financiële administratie of een gedeelte ervan. 


Boekhouder notaris


Boekhouder voor uitvaartondernemer

Boekhouder voor uitvaartondernemer

De uitvaartbranche is een vrij stabiele branche waar steeds meer ondernemers interesse voor krijgen. Het aantal mensen dat voor een baan kiezen in deze branche is in België de afgelopen jaren steeds verder toegenomen, al zeker onder jongere ondernemers in de vorm van een eenmanszaak. De financiële experts in ons netwerk helpen u graag bij de inrichting van de administratie en het geven van advies over het doen van de juiste investeringen. Voor alle reguliere accountancydiensten bent u als uitvaartondernemer bij ons aan het juiste adres.

Boekhouder voor landmeter

Voor startende landmeters kan de boekhouding complex zijn. Veel startende ondernemers proberen de boekhouding grotendeels zelf te doen via een online boekhoudprogramma. Echter merken veel ondernemers al snel dat het voeren van de boekhouding erg veel tijd in beslag neemt. Bespaar tijd en behaal meer omzet dankzij fiscale voordelen: schakel de hulp in van onze ervaren boekhouders! Onze service is geheel gratis en vrijblijvend voor u als ondernemer. Na het versturen van uw aanvraag gaan wij direct op zoek naar drie geschikte boekhouders die passen bij uw situatie en wensen. Vervolgens beslist u zelf of u al dan niet een samenwerking met één van deze boekhoudkantoren aangaat.


Boekhouder landmeter

Boekhouder vinden met ervaring in uw branche

Bij Boekhouderloket.be hebben we een groot netwerk van zeer ervaren boekhouders beschikbaar waarbij er altijd wel een boekhouder met kennis en ervaring in uw branche bijzit. Vraag eenvoudig en snel (binnen 2 minuten) offertes aan van boekhouders bij u in de buurt via ons aanvraagformulier hieronder. 

Heeft u vragen over onze service? U kunt gerust contact opnemen per e-mail of telefoon:
Tel: +092 98 01 79
Mail: info@boekhouderloket.be