Vind uw boekhouder voor
Zorgsector

Vind uw boekhouder voor
Zorgsector

Boekhouder voor de zorg

Als zorgverlener bent u natuurlijk veel liever bezig met het verlenen van zorg aan mensen die dit nodig hebben, dan tijd te besteden aan saaie administratie. Toch is de administratie ontzettend belangrijk. Niet alleen vanwege wettelijke verplichtingen om onnodige boetes bij de FOD te voorkomen, maar ook voor de algemene bedrijfsvoering. Verwerk bijvoorbeeld iedere sessie met patiënten en noteer benodigdheden die u inkoopt. Hieronder gaan we er verder op in waarom een boekhouder in de zorg nemen belangrijk is en hoe wij u hiermee kunnen helpen.

Op deze pagina:
» Boekhouders met ervaring in zorgsector
» Extra voordelen als zelfstandig ondernemer in de zorg
» Btw-aangifte doen in de zorg
» Vind een betrouwbare boekhouder in de zorg

Boekhouders met ervaring in zorgsector

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. Wij krijgen bijvoorbeeld veel aanvragen van artsen en zelfstandige verpleegkundigen binnen om een goede administratie te voeren. De boekhouders in ons netwerk hebben ervaring opgedaan binnen de zorgsector en kunnen u als een ervaren gids alle mogelijkheden uitleggen en kijken waar winst valt te behalen. Een expert die weet waar u het over heeft werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor de zorg in bij Boekhouderloket.be om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service.boekhouder zorgsector

Extra voordelen als zelfstandig ondernemer in de zorg

Onze boekhouders die actief zijn in de zorgsector weten precies waar u op moet letten bij het ondernemen in de zorg. Uw boekhouder adviseert aan welke regels u moet voldoen, welke ondernemersregelingen er voor u gelden en welke belangrijke aandachtspunten er zijn voor ondernemers in de zorg. Op deze manier kan uw boekhouder u vooruit helpen met de juiste adviezen en inzichten. Bent u al een tijdje als zelfstandig ondernemer in de zorg aan het werk? Laat dan eens uw financiële zaken controleren door één van onze professionele boekhouders. Wellicht ziet u gunstige aftrekposten of unieke potenties over het hoofd.

Btw-aangifte doen in de zorg

Het onderwerp btw en zelfstandig ondernemer in de zorg staat steeds vaker op de agenda. Het is namelijk niet altijd even duidelijk wat er zoal aan te pas komt bij btw in de zorg, al zeker als u een kleine zelfstandige bent. De kans is groot dat de diensten die u verricht vrijgesteld kunnen worden van btw. Indien de FOD u nog geen vrijstelling daartoe heeft verleend, dan kunt u deze aanvraag alsnog zelf indienen bij de FOD. U kunt dan bovendien de btw terugvragen over de ingekochte materialen. Onze professionele boekhouders in de zorgsector houden u graag op de hoogte van de laatste ondernemersregelingen zodat u een hoop kosten bespaart.

U komt in aanmerking voor btw-vrijstelling als:

  • U voldoet aan de eisen van de FOD;
  • U direct voor een zorginstelling of een enkele patiënt werkt zonder winstoogmerk;
  • Uw werkzaamheden zijn gericht op het beschermen of herstellen van de gezondheid van patiënten;
  • U bent ingeschreven in het BIG-register. 

Let op: als u als (kleine) zelfstandige in de zorg voor een bemiddelingsbureau werkt dan vervalt het recht op een btw-vrijstelling, omdat er sprake is van een uitleenovereenkomst.


Vind een betrouwbare boekhouder in de zorg

Er zijn continu veel ontwikkelingen aan de gang in de zorgsector, waardoor u als ondernemer kritisch dient te kijken naar uw manier van bedrijfsvoering. Hoeveel leveren behandelingen op terwijl de zorgkosten blijven stijgen? En hoe speelt u slim in op de zorgvraag zonder kwaliteit te hoeven inleveren? Een actueel inzicht in de financiële stand van uw onderneming en een duidelijke ondernemersstrategie zijn van belang voor de groei van uw bedrijf. Boekhouderloket.be helpt u graag bij het vinden van een geschikte boekhouder die uw administratie op een efficiënte manier inricht om tot de juiste inzichten te komen.

Ontzorgen van de zorg met professionele boekhouding

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wilt u geen deadlines missen voor jaarcontroles en accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen u graag! Schakel direct hulp in van een expert door onderstaand formulier in te vullen.