Vind uw boekhouder voor
Transport en logistiek

Vind uw boekhouder voor
Transport en logistiek

Boekhouder voor transport en logistiek

In de transport- en logistiek branche veranderen de wet- en regelgeving continu. De logistiek sector is een lastige markt kijkend naar het chronisch personeelstekort en de tarievendruk. Onze boekhouders hebben al ervaring opgedaan in de logistiek en zijn op de hoogte van het laatste nieuws in de logistiek sector. Hierdoor kunnen de boekhouders in ons netwerk u gerichte adviezen geven. Wij helpen zowel kleine als (middel)grote transportondernemingen en verzorgen graag uw administratie en belastingzaken. De boekhouders in ons netwerk weten als geen ander waar fiscale en subsidiekansen liggen. Lees hieronder meer over boekhouding in de logistiek en wat wij daarin voor u kunnen betekenen.

Op deze pagina:

Boekhouders met ervaring in de transport en logistiek

Boekhouders verschillen sterk in service en kwaliteit. In ons landelijk netwerk zijn alleen de beste boekhouders toegelaten met jarenlange ervaring in hun vak. Daarnaast hebben we boekhouders beschikbaar die gespecialiseerd zijn in verschillende sectoren. U vindt eenvoudig een boekhouder die veel ervaring heeft in de (internationale) logistiek en transport. Toepasbare oplossingen voor overnames, de krappe arbeidsmarkt, personeelstekorten en de tarievendruk. Een expert die weet waar u het over heeft werkt wel zo prettig, huur daarom een boekhouder voor transport in bij Boekhouderloket.be om zeker te zijn van de juiste kwaliteit en service. 


Boekhouder transport chauffeur

Belang van goede boekhouding voor transportorganisatie

Als transportondernemer is het belangrijk om een helder inzicht te hebben in de actuele financiële situatie. Door de tarievendruk en het continu personeelstekort in de sector is er een actueel inzicht vereist om snel juiste beslissingen te kunnen nemen. Een nauwkeurige boekhouding is volgens de wet verplicht en geeft u meer inzicht in de financiële gezondheid van uw transportonderneming. Onze boekhouders houden graag uw administratie en boekhouding bij op een overzichtelijke en gestructureerde manier. Zo kan de boekhouder u altijd op zaken wijzen die aandacht nodig hebben en bent u op tijd op de hoogte als er moet worden bijgestuurd. 

Btw-aangifte doen als internationale transportondernemer

Over alle transacties wordt btw berekend, daar is de FOD geïnteresseerd in. Het verschil tussen de inkomende en de uitgaande btw is wat u uiteindelijk moet afdragen, of terugkrijgt, van de FOD. Voor internationale transportondernemers is het lastig om bij te benen met de warboel van belastingregels. Denk aan aparte btw-regelingen bij het importeren van goederen, het nadenken over arbeidsrechten voor internationale medewerkers en hoe loonadministratie moet worden gevoerd. Onze boekhouders weten hoe u fiscaal voordeel kunt behalen en houden graag uw volledige boekhouding bij. Als u uw boekhouding goed bijhoudt, dan heeft u ieder kwartaal met slechts een paar klikken inzicht in de hoeveelheid btw die u moet betalen of terugkrijgt van de FOD. 

 

NIWO-transportvergunning

De NIWO is de vergunningverlener voor het Nederlandse wegtransport. Een transportvergunning is verplicht als u actief bent in het beroepsvervoer. Voor het aanvragen van de NIWO-transportvergunning moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Uw onderneming staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel;
  • U moet een verklaring over gedrag (VOG) kunnen voorleggen;
  • U heeft een aantoonbaar vakdiploma om de vakbekwaamheid te kunnen aantonen. Een kopie van vakbekwaamheidsdiploma moet kunnen worden voorgelegd;
  • Uw onderneming is kredietwaardig: er zijn voldoende financiële middelen aanwezig. Gaat het om één voertuig? Dan dient het eigen vermogen minstens €9.000,- te bedragen. Bij ieder extra voertuig dient het eigen vermogen te worden verhoogd met €5.000,-. 

De NIWO-vergunning is vijf jaar geldig en kan worden verlengd indien men nog steeds aan de voorwaarden voldoet. Onze boekhouders hebben daarnaast kennis over de andere vergunningen voor transporteurs. Denk aan de ritmachtiging, de VIHB-registratie en de CEMT-vergunning. 

                                                                                                                                                                

Subsidieregelingen voor transport en logistiek

Er zijn ontzettend veel subsidieregelingen voor transport en logistiek. Wij begrijpen dat het als ondernemer lastig is om een weg te vinden hierin en dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Onze boekhouders volgen de subsidieregelingen op de voet en adviseren u graag. De bekendste regelingen waar u als transportondernemer mee te maken krijgt zijn de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Wij hebben al veel ondernemers geholpen met hun aanvraag. Start via het formulier onderaan deze pagina gratis en vrijblijvend uw aanvraag en ontvang drie offertes van ervaren transportboekhouders bij u in de buurt.

Starten als zelfstandig ondernemer in de transport en logistiek branche

De populairste freelance beroepen in de transport en logistiek zijn vrachtwagenchauffeur, logistiek manager, taxichauffeur, directiechauffeur en verkeersleider. De meeste mensen die als zelfstandig ondernemer in de transport en logistiek branche starten gaan aan de slag als eigen rijder (koerier, vrachtwagenchauffeur, taxichauffeur, etc.). Een eigen rijder hoeft niet een eigen voertuig te bezitten, ook inhuur telt. De concurrentie binnen deze branche is ontzettend groot en ook de investeringskosten kunnen flink oplopen. Laat u zich daarom goed informeren over de mogelijkheden door een professionele boekhouder.

Zelfstandig chauffeur worden

Eigen baas zijn en achter het stuur kruipen van uw eigen (vracht)wagen? Er zijn steeds meer chauffeurs die een eigen carrière kiezen in plaats van een arbeidscontract bij een werkgever. Om zelfstandig chauffeur, ook wel ‘eigen rijder’, te worden moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo is het vereist om een vakdiploma te hebben. Het vakdiploma voor eigen rijder bestaat uit verschillende examens. Daarnaast dient u minimaal één vrachtauto tot uw beschikking te hebben en moet u een verklaring van betrouwbaarheid hebben. Dit kan middels een VOG worden aangetoond. Ook is een minimaal vastgesteld vermogen van belang om aan de eisen voor kredietwaardigheid te voldoen. Tot slot is een geldig vrachtwagenrijbewijs een vereiste om als zelfstandig vrachtwagenchauffeur aan de slag te kunnen. Welke type rijbewijs u nodig heeft hangt af van de maximaal toegelaten massa:

  • Rijbewijs C1: maximaal toegelaten massa <7.500 kg. Aanhangwagen maximaal toegelaten massa is 750 kg.
  • Rijbewijs C: maximaal toegelaten massa >7.500 kg. Aanhangwagen maximaal toegelaten massa is 750 kg.
  • Rijbewijs CE/CE1: voor een zwaardere aanhangwagen is de maximale toegelaten massa >750 kg.

Hierbij gaat het om een voertuig voor het vervoer van maximaal 8 passagiers, zonder de bestuurder mee te tellen.

Rittenregistratie

Als eigen rijder zult u nauwkeurige ritregistratie bij moeten houden voor de FOD. Ritregistratie of kilometerregistratie is een algemene term voor het bijhouden van de gereden kilometers en ritten. Naast dat het verplicht is voor de FOD om dit bij te houden, wordt het ook gebruikt voor kilometervergoeding van werknemers.

Tegenwoordig zijn er veel digitale tools beschikbaar waarmee eenvoudig rapporten kunnen worden uitgeschreven voor kilometervergoedingen of voor controles door de FOD. Hierdoor worden uw belastingen verlaagd en bespaart u een hoop tijd en geld met het administreren van uw ritten. ritregistratie boekhouder

Bedrijfsovername binnen de logistiek

Er vindt voortdurend schaalvergroting plaats in de transportsector. Dit is nodig om te kunnen blijven concurreren. Transportondernemers werken continu met elkaar samen om de hoogste efficiency te kunnen bereiken. De boekhouders in ons netwerk zijn gespecialiseerd in het vinden van een perfecte match tussen transportbedrijven. Zij begeleiden het gehele proces, van het bepalen van de waarde tot aan de onderhandelingen. Dankzij de juiste ervaring en expertise zorgen zij ervoor dat uw bedrijfsovername de juiste aandacht krijgt op het juiste moment. 

Tijd en kosten besparen met transportboekhouding

Door digitaal te boekhouden of door boekhouding uit te besteden kunt u veel kosten en tijd besparen. Administratie kan worden geautomatiseerd waardoor u minder hoeft te doen of te begrijpen. Ook heeft u daarmee sneller de juiste cijfers die u aan uw accountant kunt toereiken. Op de lange termijn haalt u de kosten voor het inhuren van een boekhouder voor uw transportonderneming er met gemak uit. Alleen al daarom kan het heel interessant en winstgevend zijn om deze optie te overwegen.

Meer inzicht in bedrijfsvoering

Er zijn continu veel ontwikkelingen aan de gang in de logistiek, waardoor u als ondernemer kritisch dient te kijken naar uw manier van bedrijfsvoering. Een actueel inzicht in de financiële stand van uw transportbedrijf en een duidelijke ondernemersstrategie zijn van belang voor de groei van uw bedrijf. Boekhouderloket.behelpt u graag bij het vinden van een geschikte logistiek- en transportboekhouder die uw administratie op een efficiënte manier inricht om tot de juiste inzichten te komen.

Ontzorgen van transportondernemers met professionele boekhouding

De kwaliteitseisen voor jaarrekeningen en jaarlijkse accountantscontroles zijn hoog. De jaarafsluiting moet kloppend zijn, en dat is ieder jaar weer een hele uitdaging. Het is een strak georganiseerd proces dat gepaard gaat met veel deadlines. Wilt u geen deadlines missen voor jaarcontroles en accountantsverklaringen? Onze gekwalificeerde boekhouders helpen u graag!